Во руралното подрачје на планините Аманос кај Хатај е неутрализиран еден терорист

Во вооружена престрелка во руралното подрачје на планините Аманос во населеното место Дортјол кај градот Хатај, е неутрализиран еден терорист

1459258
Во руралното подрачје на планините Аманос кај Хатај е неутрализиран еден терорист

Во вооружена престрелка до која дојде за време на реализирана антитерористичка операција во руралното подрачје на планините Аманос во населеното место Дортјол кај градот Хатај, е неутрализиран еден терорист.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за внатрешни работи се истакнува следното: „Во вооружена престрелка за време на реализирана операција од страна на еимовите на специјалните жандармериски сили (JÖH) и жандармериските командоси од Командата на градската жандармерија во руралното подрачје на планинит Аманос во населеното место Дортјол, кај Хатај, во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност, е неутрализиран еден терорист. Операцијата во подрачјето продолжува.“Слични вести