Во операциите во Хакќари откриени складишта за муниција на ПКК

Во складиштата имаше оружје, муниција и материјали за изработка на рачни експлозивни направи

1458833
Во операциите во Хакќари откриени складишта за муниција на ПКК

Во рамките на операциите во Хакќари беше откриено складиште за муниција на сепаратистичко-терористичката организација ПКК меѓу кои имаше оружје, муниција и материјали за изработка на рачни експлозивни направи.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Губернијата на Хакќари, во рамките на операцијата на жандармеријата „Јилдирим-2 Џило“ во руралното подрачје на селото Колбаши кај Јуксекова беа откриени 2 складишта на терористичката организација ПКК.

Во складиштата имаше оружје, муниција и материјали за изработка на рачни експлозивни направи.Слични вести