Турската крајбрежна стража кај Дикили-Измир спаси 44 мигранти

По добиени информации за група миганти качени на гумен чамец во близина на Мадра Чаји кај населеното место Дикили кај градот Измир на местото на настанот беа испратени екипи на Командата на турската крајбрежна стража кои кои од морето спасија 44 мигранти

1459075
Турската крајбрежна стража кај Дикили-Измир спаси 44 мигранти

Од Егејското Море во близина на населеното место Дикили кај градот Измир се спасени 44 мигранти кои се обиделе да преминат во Грција, но притоа од страна на елементите на грчката крајбрежна стража биле турнати назад (присилно вратени) кон турските територијални води.

Според добиени информации, по добиени информации за група миганти качени на гумен чамец во близина на Мадра Чаји на местото на настанот беа испратени екипи на Командата на турската крајбрежна стража кои ги спасија 44-јцата мигранти странски државјани кои биле турнати назад кон турксите територијални води.

Спасените мигранти, по законските постапки беа испратени во Дирекцијата на Управата за миграција на Измир.Слични вести