Ердоган: „Сите чекори се фрлени согласно правата за национален суверенитет“

Со донесувањето 64 уредби со сила на закон и 2 755 одлук во својство на претседател пруживме непрекинати услуги на граѓаните

1459131
Ердоган: „Сите чекори се фрлени согласно правата за национален суверенитет“

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека „Сите чекори кои што ги фрли Турција на патот за заштита на граничната безбедност се фрлени согласно правата за национален суверенитет.“

Претседателот Ердоган во Конгресниот и културен центар Бештепе Милет одржа говор по повод состанокот посветен на двогодишниот претседателски систем.

Во говорот во оваа прилика Ердоган рече дека Турција со претседателскиот систем се стекна со поефикасен, побрз и сеопфатен рефлексен механизам за одговор на регионалните глобални кризи.

Турција како и секогаш ќе биде земја која што ќе ги штити своите права. Ќе продолжиме да опстојуваме и да се раководиме како земја која нема никакви афинитети кон правата на другите народи, но исто така нема да дозволиме да бидат прегазени и нашите права. Несомнено дека со промената на управниот систем, ќе дојде до извесни тешкотии и проблеми во политичкиот и социјалниот живот како и другите сфери.

Со донесувањето 64 уредби со сила на закон и 2 755 одлук во својство на претседател пруживме непрекинати услуги на граѓаните. Успешно окончавме 93 отсто од планираните 2 384 приоритетни активности во рамките на 180 дневната програма, вклучувајќи ги и деновите на борбата против новиот тип на коронавирусот (Ковид-19). Кога ќе најдеме подобри, подоблестни, поубави, нашата душа и политика се отворени за сите промени и новини.

Турција сите чекори шти ги фрли за заштита на граничната бебедност ги фрли согласно правата за национален суверенитет“ подвлече претседателот Ердоган.Слични вести