Недела дена бројот на дневните регистрирани случаи од Ковид-19 е под илјада

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 992 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 203 002

1458552
Недела дена бројот на дневните регистрирани случаи од Ковид-19 е под илјада

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 17 и вкупно изнесува 5 508 лица.

Во истиот период беа остварени 43 404 тестови од кои 931 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 992 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 203 002.Слични вести