Министерот за национална одбрана Хулуси Акар вчера престојуваше во официјална посета на Катар

„Министерот за национална одбрана Хулуси Акар кој престојува посета на Катар беше примен кај катарскиот емир Шејх Тамим Бин Хамад Ал Тани.“ - се вели во соопштението на Министерството за национална одбрана

1458175
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар вчера престојуваше во официјална посета на Катар

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар вчера престојуваше во официјална посета на Катар.

Во рамките на оваа своја остварена посета министерот Акар се состана со катарскиот емир Шејх Тамим Бин Хамад Ал Тани.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер во врска со прашањето се истакнува следното: „Министерот за национална одбрана Хулуси Акар кој оствари посета на Катар беше примен кај катарскиот емир Шејх Тамим Бин Хамад Ал Тани. За време на посетата беа разменети мислења во однос на билатерани и регионални прашања.“Слични вести