На северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во воздушна операција на областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи на ПКК

1457614
На северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција неутрализирани се тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле утврдени во областа Зап во северниот дел на Ирак.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Со реализирана воздушна операција се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката ПКК кои со помош на летала за извидување и набљудување се утврдени во областа Зап во северниот дел на Ирак. Нашите операции продолжуваат без да изгубат во интензитет.“

 Слични вести