На северот на Сирија се фатени 4 терористи, а 4 терористи им се предадоа на безбедносните сили во Силопи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјата на операциите Еуфратски штит и Маслиново гранче во северниот дел на Сирија се фатени 4 терористи, а 4 терористи им се предадоа на безбедносните сили во населеното место Силопи кај Ширнак

1454678
На северот на Сирија се фатени 4 терористи, а 4 терористи им се предадоа на безбедносните сили во Силопи

Во подрачјата на операциите Еуфратски штит и Маслиново гранче во северниот дел на Сирија се фатени 4 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ, а 4 терористи кои избегале од местата на терористичката организација за засолнување во северниот дел на Ирак им се предадоа на безбедносните сили во населеното место Силопи кај градот Ширнак.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во реализирсаните операции со цел спречување на терористичките активности на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ насочени кон нарушување на спокојството и средината на доверба, се приведени по двајца терористи на ПКК/ЈПГ во подрачјата на операциите Еуфратски штит и Маслиново гранче.

Во едно друго објавено соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „4 терористи кои избегале од местата на терористичката организација за засолнување во северниот дел на Ирак им се предадоа на безбедносните сили во Силопи.“Слични вести