Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција изнесува 194 515 лица

Во истиот период беа остварени 45 232 тестови од кои 1 012 беа позитивни

1453724
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција изнесува 194 515 лица

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 19 и вкупно изнесува 5 363 лица.

Во истиот период беа остварени 45 232 тестови од кои 1 012 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 298 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 194 515.Слични вести