Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија се приведени 6 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија се приведени 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1452743
Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија се приведени 6 терористи

Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија се приведени 6 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во споделената објава на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека во подрачјето на операцијата Маслиново гранче се приведени уште 6 терористи на ПКК/ЈПГ за кои е установено дека воделе терористички активности во правец на нарушување на спокојството и средината на доверба во подрачјето.

Во споделената објава се вели следното: „Нашите војници (Мехметчик) ќе продолжат да работата за воспоставување на спокојството и безбедноста во подрачјето.“Слични вести