Турската крајбрежна стража во Егејското Море спаси 57 мигранти

57 мигранти кои од страна на елементите на грчката крајбрежна стража биле турнати назад кон турските територијални води во близина на Ајвалик кај градиот Баликесир беа спасени и качени на чамецот на Командата на турската крајбрежна стража

1452342
Турската крајбрежна стража во Егејското Море спаси 57 мигранти

Во Егејското Море во близина на населеното место Ајвалик кај градот Баликесир се спасени 57 мигранти кои од страна на екипите на грчката крајбрежна стража биле турнати назад (присилно вратени) кон турските територијални води.

Мигрантите кои се обиделе да преминат на грчкиот остров Лезбос (турски Мидилли) со гумен чамец отпловиле од островот Чиплак. 

Притоа се истакнува дека 57 мигранти кои од страна на елементите на грчката крајбрежна стража биле турнати назад (присилно вратени) кон турските територијални води беа спасени и качени на чамецот на Командата на турската крајбрежна стража.

Спасение мигранти меѓу кои имаше и жени и деца беа извадени на копно.Слични вести