Началникот на Генералштабот на Сенегал Шеик Гуеје назначен за амбасадор во Турција

претседателот на Сенегал Маки Сал за нов амбасадор на својата земја во Анкара на местото на досегашниот амбасадор  Мустафа Мбаке, го назначи началникот на Генералштабот Шеик Гуеје

1452154
Началникот на Генералштабот на Сенегал Шеик Гуеје назначен за амбасадор во Турција

Началникот на Генералштабот на Сенегал Шеик Гуеје е назначен за амбасадор во Турција.

Според објавеното соопштение за печат на Министерскиот совет, претседателот на Сенегал Маки Сал за нов амбасадор на својата земја во Анкара на местото на досегашниот амбасадор  Мустафа Мбаке, го назначи началникот на Генералштабот Шеик Гуеје.

Шеик Гуеје кој е познат како „пријател на Турција“, во касарната Кеп Мануел во главниот град на Сенегал, Дакар, учествуваше и на отворањето на Центарот за изучување на турскиот јазик во склопот на Институтот Јунус Емре.

 Слични вести