Во областа Зап на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција во областа Зап во северниот дел на Ирак, се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1451207
Во областа Зап на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во споделената објава на профилот на Министерството за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Како резултат на нашите операции коишто ги продолжуваме со одлучност, во реализирана воздушна операција во областа Зап во северниот дел на Ирак, се неутрализирани двајца терористи. Нашите операции ќе продолжат се додека не биде неутрализиран и последниот терорист.“

 Слични вести