Средба на Мевлут Чавушоглу со неговиот британски колега Доминик Раб во Лондон

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу кој престојува во работна посета на Лондон овде се состана со својот британски колега Доминик Раб, а остварува и низа други средби и разговори

1451582
Средба на Мевлут Чавушоглу со неговиот британски колега Доминик Раб во Лондон

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу престојува во работна посета на Велика Британија кадешто најпрвин го прими претседателот на групата за Турција во Парламентот на Обединетото Кралство Џефри Доналдсон.

Потоа, министерот Чавушоглу премина во Министерството за надворешни работи и овде се состана со својот британски колега Доминик Раб.

На средбата помеѓу двајцата шефови на дипломатии Мевлут Чавушоглу и Доминик Раб која траеше приближно 2 часа, освен билатералните односи помеѓу Турција и Велика Британија вклучувајќи го и процесот пред и после Брегзит, беа разгледани и туризмот, борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19) и регионални и меѓународни прашања.

Министерот за надворешни работи во рамките на своите средби и разговори во Лондон се состана и со британскиот министер за европски прашања Венди Мортон.Слични вести