Генерал на армија Ѓулер разговараше телефонски со својот руски колега генерал Герасимов

Во телефонскиот разговор помеѓу началниците на генералштабовите на Турција и Русија, генерал на армија Јашар Ѓулер и генерал Валери Герасимов беа разгледани актуелни безбедносни прашања во врска со Сирија и Либија

1451486
Генерал на армија Ѓулер разговараше телефонски со својот руски колега генерал Герасимов

Началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер оствари телефонски разговор со рускиот началник на Генералштабот генерал Валери Герасимов.

Во објавеното соопштение преку профилот на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека во телефонскиот разговор помеѓу началниците на генералштабовите на Турција и Русија, генерал на армија Јашар Ѓулер и генерал Валери Герасимов беа разгледани актуелни безбедносни прашања во врска со Сирија и Либија.Слични вести