Претседателот Ердоган разговараше телефонски со Нурсултан Назарбаев

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации во претседателскиот кабинет, во телефонскиот разговор претседателот Ердоган му го честита роденденот на основачкиот претседател на Казахстан Назарбаев и му посака здрав и долг живот

1450130
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со Нурсултан Назарбаев

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со основачкиот претседател на Казахстан Елбаши Нурсултан Назарбаев.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации во претседателскиот кабинет, во телефонскиот разговор претседателот Ердоган му го честита роденденот на Назарбаев и му посака здрав и долг живот.

Двајцата претседатели, Ердоган и Назарбаев во телефонскиот разговор се осврнаа и на чекорите со коишто ќе се зајакнат билатералните односи и соработката помеѓу Турција и Казахстан, како и на прашања посветени на заедничката борба против новиот тип коронавирус (Ковид-19).Слични вести