Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со својот италијански колега Гуерини

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар својот италијански колега Лоренцо Гуерини кој допатува во посета на Анкара го пречека во Министерството за национална одбрана со воена церемонија

1450806
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар се состана со својот италијански колега Гуерини
Hulusi Akar-Lorenzo Guerini1.jpg
Hulusi Akar-Lorenzo Guerini.jpg

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар денеска во Анкара се состана со италијанскиот министер за одбрана Лоренцо Гуерини кој допатува во официјална посета на Турција.

Министерот Акар својот италијански колега Гуерини кој допатува во посета на Анкара го пречека во Министерството за национална одбрана со воена церемонија.

Италијанскиот министер за одбрана Лоренцо Гуерини почесната гарда ја поздрави на турски со поздравот „Мерхаба аскер“.

Потоа италијанскиот министер за одбрана Гуерини се потпиша во спомен книгата на Министерството за национална одбрана, по што двајцата министри за одбрана Акар и Гуерини преминаа на средба лице в лице и на меѓуделегациски разговори.Слични вести