Чавушоглу разговараше телефонски со својот колега од Малта Бартоло

Според добиени дипломатски извори, во ттелефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за надворешни работи беа разгледани прашања посветени на Европската унија (ЕУ) и регионални прашања

1450811
Чавушоглу разговараше телефонски со својот колега од Малта Бартоло

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со министерот на надворешни работи на Малта Еварист Бартоло.

Според добиени дипломатски извори, во ттелефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за надворешни работи беа разгледани прашања посветени на Европската унија (ЕУ) и регионални прашања.

 Слични вести