Претседателот Ердоган разговараше телефонски со претседателот на Хаити Моис

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Хаити Џовенел Моис

1449443
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со претседателот на Хаити Моис

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Хаити Џовенел Моис.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации во претседателскиот кабинет, двајцата претседатели Ердоган и Моис во телефонскиот разговор постигнаа согласност за развивање на односите помеѓу двете земји на чело со енергијата и инфраструктурата, а воедно се осврнаа и на прашања посветени на соработката во борбата против новиот тип коронавирус (Ковид-19).Слични вести