Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат во североисточниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи на ПКК/ЈПГ

1449303
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани двајца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека нема да и се дозволи на терористичката организација ПКК/ЈПГ да ја расипе средината на спокојство и доверба во подрачјето. 

Во соопштението се вели следното: „Нашите јуначки командоси кои ги преземаат сите видови мерки во подрачјето, спречија уште еден обид за напад и неутрализираа двајца терористи на ПКК/ЈПГ.“Слични вести