Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 19 лица, 1.148 се новозаразени, оздравеа 1.188 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 19 лица, дијагностицирани се 1.148 новозаразени, а оздравеа уште 1.188 заболени пациенти; Досега починаа вкупно 5.225 лица, инфектирани се 205.758, а оздравеа вкупно 180.680 лица

1449382
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 19 лица, 1.148 се новозаразени, оздравеа 1.188 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 19 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.225 лица.

Во изминатите 24 часа направени се 46.414 тестирања од кои се дијагностицирани 1.148 новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи од новиот тип коронавирус (Ковид-19) изнесува 205.758 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.188 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 180.680 лица.

 Слични вести