Мевлут Чавушоглу: Унгарија ја внесе Турција во списокот на безбедни земји

Министерот за надворешни рабти Мевлут Чавушоглу истакна дека Унагрија ја внесе Турција во списокот на безбедни земји и дека нема да применува карантин за лицата кои ќе враќаат од Турција во оваа земја

1448695
Мевлут Чавушоглу: Унгарија ја внесе Турција во списокот на безбедни земји

Министерот за надворешни рабти Мевлут Чавушоглу изјави во Анталија дека има земји кои соопштија дека Турција е безбедна земја во процесот на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Чавушоглу истакна дека Унгарија ја внесе Турција во списокот на безбедни земји и дека нема да применува карантин за лицата кои ќе се враќаат од Турција во оваа земја.

Чавушоглу рече: „Унгарскиот министер за надворшени работи (Петер Сијарто) ме побара и ми рече дека Турција ја држат во списокот на безбедни земји и дека нема да се применува 14 дневен карантин за унгарските туристи кои ќе се враќаат од Турција. И покрај одлуката на Европската унија (ЕУ).“

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу воедно додаде дека Турција се наоѓа и меѓу 59 земји за кои Велика Британија го укина предупредувањето за патување.



Слични вести