Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани уште 20 починати, 1.154 новоизаразени и 1.214 излекувани

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 20 лица, дијагностицирани се 1.154 новозаразени, а оздравеа уште 1.214 заболени пациенти; Досега починаа вкупно 5.206 лица, инфектирани се 204.610, а оздравеа вкупно 179.492 лица

1449006
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани уште 20 починати, 1.154 новоизаразени и 1.214 излекувани

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се потврдени 20 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.206 лица.

Во изминатите 24 часа направени се 48.248 тестирање од кои се дијагностицирани 1.154 новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи од новиот тип коронавирус (Ковид-19) изнесува 204.610 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.214 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 179.492 лица.Слични вести