Жозеп Борел на 6 и 7 јули ќе престојува во посета на Турција

Во објавеното соопштение од Делегацијата на ЕУ во Турција се истакнува дека Високиот претставник на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика Жозеп Борел на 6 и 7 јули ќе престојува во посета на Турција кадешто ќе оствари низа средби и разговори

1447727
Жозеп Борел на 6 и 7 јули ќе престојува во посета на Турција

Високиот претставник на Европската унија (ЕУ) за надворешни работи и безбедносна политика Жозеп Борел, на почетокот на наредната недела на 6 и 7 јули (во понеделник и вторник) ќе пестојува во посета на Турција.

Во објавеното соопштение од Делегацијата на Европската унија (ЕУ) во Турција се истакнува дека Високиот претставник на Европската унија (ЕУ) за надворешни работи и безбедносна политика Жозеп Борел  на 6 и 7 јули (во понеделник и вторник) ќе пестојува во посета на Турција кадешто ќе оствари низа средби и разговори.

Во соопштението се вели дека деталите во врска со програмата и агендата на Борел во Турција ќе бидат соопштени детално потоа.Слични вести