Претседателот Ердоган разговараше телефонски со германската канцеларка Меркел

Во телефонскиот разговор беа разгледани соработката во борбата против новиот тип коронавирусот (Ковид-19) и билатералните односи помеѓу Турција и Германија, како и актуелни регионални прашања, на чело со случувањата во Либија и Сирија

1447216
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со германската канцеларка Меркел

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со германската канцеларка Ангела Меркел.

Според објавеното соопштение од Одделот за комуникации во Претседателскиот кабинет, во телефонскиот разговор беа разгледани соработката во борбата против новиот тип коронавирусот (Ковид-19) и билатералните односи помеѓу Турција и Германија.

Во телефонскиот разговор помеѓу Ердоган и Меркел воедно беше направена проценка и на случувањата во врска со актуелни регионални прашања, на чело со случувањата во Либија и Сирија.Слични вести