Вкупниот број на депортираните странски терористи од Турција во нивните матични земји изнесува 338

Министерството за внатрешни работи соопшти дека како последно се депортирани (предадени) во нивната матична земја 9 странски терористи, државјани на Белгија

1446877
Вкупниот број на депортираните странски терористи од Турција во нивните матични земји изнесува 338

Бројот на депортираните странски терористи од Турција во нивните матични земји достигна до 338.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, продолжува процесот на предавање на странските терористи во нивните матични земји.

Во тие рамки, како последно се депортирани (предадени) во нивната матична земја 9 странски терористи, државјани на Белгија. 

На тој начин од 11 ноември 2019 година досега од Турција се депортирани во нивните матични земји вкупно 338 странски терористи од кои 113 државјани на земји членки на Европската Унија (ЕУ), на Соединетите Американски Држави (САД) и на Австралија.

 Слични вести