Реализирана деветнаесетата заедничка турско-руска копнена патрола во подрачјето на Идлиб, во Сирија

Министерството за национална одбрана соопшти дека денеска на Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, е реализирана деветнаесетата заедничка турско-руска копнена патрола

1446961
Реализирана деветнаесетата заедничка турско-руска копнена патрола во подрачјето на Идлиб, во Сирија

На Автопатот М-4 во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, со учество на копнените и возудшните елементи на Турција и Русија е реализирана деветнаесетата заедничка турско-руска копнена патрола.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Во рамките на меморандумот помеѓу Турција и Руската Федерација, на Автопатот М-4 во Идлиб, со учество на копнените и воздушните елементи на Турција и Русија е реализирана деветнаесетата заедничка турско-руска копнена патрола.“

 Слични вести