Телефонски разговор меѓу министрите за одбрана на Турција и Велика Британија, Акар и Валас

Во објавеното соопштение преку профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека министерот Хулуси Акар и неговиот британски колега Бен Валас остварија телефонски разговор

1446385
Телефонски разговор меѓу министрите за одбрана на Турција и Велика Британија, Акар и Валас

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со британскиот министер за одбрана Бен Валас.

Во објавеното соопштение преку профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува дека министерот Хулуси Акар и неговиот британски колега Бен Валас остварија телефонски разговор.

Во телефонскиот разговор се стоеше на прашања посветени на НАТО и на билатерални одбранбени и безбедносни прашања.Слични вести