Остра реакција од Фахреттин Алтун против IFRC

Фахреттин Алтун истакна дека покажа остра реакција против Меѓународната федерација на Здруженијата на Црвениот крст и Црвената полумесечина (IFRC) од чија страна е поставен на мета претседателот на турската Црвена полумесечина „Кизилај“ Керем Киник

1446231
Остра реакција од Фахреттин Алтун против IFRC

Шефот на одделот за комуникации во Претседателскиот кабинет Фахреттин Алтун во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер на англиски јазик покажа остра реакција против Меѓународната федерација на Здруженијата на Црвениот крст и Црвената полумесечина (IFRC) од чија страна е поставен на мета претседателот на турската Црвена полумесечина „Кизилај“ Керем Киник, а поради тоа што го критикуваше движењето ЛГБТ кое ги поттикнува педофилијата и хомосексуалноста.

Покажувајќи остра реакција против соопштението објавено од страна на Организацијата на Црвен крст во кое се цели против претседателот на турската Црвена полумесечина „Кизилај“ Керем Киник, Фахреттин Алтун го истакна следното: „Пропагандата на хомосексуалноста претставува сериозна закана за слободата на изразување.“

Алтун истакна дека Организацијата на Црвениот крст поставувајќи го на мета извршува кривично дело и подвлече дека Керем Киник е лекар кој својот живот го посветил на заштитата на децата во светот.

Фахреттин Алтун своето соопштение го заврши со изразот „не можете да не замолчете“.Слични вести