Во Ван неутрализирани уште 3 терористи

Продолжуваат операциите на жандармеријата до подрачјето

1445183
Во Ван неутрализирани уште 3 терористи

Во рамките на операциите на Турските безбедносни сили во Ван беа неутрализирани уште 3 приврзаници на сепаратистичко-терористичката организцаија ПКК.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за внатрешни работи (МВР) беше истакнато следното.

„Во рамките на внатрешно-безбедносните операции, специјалните единици на жандармеријата на Градската команда на Ван реализираа операција на руралното подрачје Ѓурпинар кај Ван во која беа неутрализирани 3 терористи и им беше запленето оружјето. Продолжуваат операциите до подрачјето.“  Слични вести