Претседателот Ердоган разговараше телефонски со претседателот на Туркменистан Бердимухамедов

Двајцата лидери, Ердоган и Бердимухамедов, во телефонскиот разговор ги разгледаа чекорите со коишто ќе се развие соработката и ќе се зајакнат односите помеѓу двете земји, а воедно направија проценка и на регионални прашања.

1445626
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со претседателот на Туркменистан Бердимухамедов

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со претседателот на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов.

Спроед објавеното соопштение од Одделот за комуникации во Претседателскиот кабинет; двајцата лидери, Ердоган и Бердимухамедов, во телефонскиот разговор ги разгледаа чекорите со коишто ќе се развие соработката и ќе се зајакнат односите помеѓу двете земји, а воедно направија проценка и на регионални прашања.Слични вести