Борбата на Турција против Ковид-19: Излекувани се уште 1.214 пациенти, досега вкупно 171.809

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 18 лица, дијагностицирани се 1.374 новозаразени, а оздравеа уште 1.214 заболени пациенти; Досега починаа вкупно 5.115 лица, инфектирани се 198.613, а оздравеа вкупно 171.809 лица

1445697
Борбата на Турција против Ковид-19: Излекувани се уште 1.214 пациенти, досега вкупно 171.809

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се потврдени 18 смртни случаи.

На тој начин бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 5.115 лица.

Во изминатите 24 часа направени се 51.014 тестирања од кои се дијагностицирани 1.374 новозаразени, додека вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од новиот тип коронавирус (Ковид-19) изнесува 198.613 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.214 излекувани вкупниот број на оздравените пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 171.809 лица.

 

 

 Слични вести