Опаѓа бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 413 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 170 595.

1444939
Опаѓа бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 15 и вкупно изнесува 5 097 лица.

Во истиот период беа остварени 48 309 тестови од кои 1 356 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 413 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 170 595.Слични вести