Турција во Централниот Медитеран релизираше воена вежба

Воената поморска вежба имаше подготвителен карактер за евентуална операција во морињата

1444436
Турција во Централниот Медитеран релизираше воена вежба

Министерството за национална одбрана соопшти дека во Централниот Медитеран беше реализирана воена вежба со подготвителен карактер за евентуална операција.

Во објавата на министерството преку профилот на твитер беше истакнато дека во рамките на воената поморска вежба со подготвителен карактер за евентуална операција која беше реализирана од 22 до 26 јуни учествуваа 4 фрегати и еден брод за логистичка поддршка на Турската група за поморски задачи.Слични вести