Турција и испрати маски на Бразил

Во соопштението кое беше објавено од страна Генералниот конзулат на РТ во Сао Паоло, на една болница на градот и беше доставена помош во маски

1444212
Турција и испрати маски на Бразил

Турција и испрати маски на Бразил, втората земја во светот која најмногу е изложена на неповолното влијание на епидемијата на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19).

Во соопштението кое беше објавено од страна Генералниот конзулат на РТ во Сао Паоло, на една болница на градот и беше доставена помош во маски.

Во рамките на борбата против Ковид-19 и меѓународната солидарност, нашата земја продолжува со поддршката на Бразил. Во тој контекст, 20 илјади маски кои беа испратени од страна на нашата земја, со посредство на Генералниот конзулат беа доставени на градската болница Тиде Сетубал.

Епидемијата на Ковид-19 досега во Бразил беше причина за смртта на 54 971, додека над 1 228 114 лица се заразени.Слични вести