Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со грчкиот премиер Мицотакис

Главна тема на телефонскиот разговор на двајцата лидери беше соработката во сферата на туризмот, безбедносните и економски прашања како и билатералните односи

1444206
Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со грчкиот премиер Мицотакис

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган оствари телефонски разговор со грчкиот премиер Кирјакос Мицотакис.

Главна тема на телефонскиот разговор на двајцата лидери беше соработката во сферата на туризмот, безбедносните и економски прашања како и билатералните односи.

Ердоган и Мицотакис разменија мислења и за можностите за соработка во борбата против новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) потенцирајќи не потребата за држење отворени на комункациските канали.Слични вести