Ердоган: „Турција се наоѓа на прагот на сериозен отскок“

Решителни сме во остварувањето на сите цели во интестициите, производството, развојот, вработувањето и тоа без да направиме никакви отстапки

1444483
Ердоган: „Турција се наоѓа на прагот на сериозен отскок“

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека сите водечки индикатори покажуваат дека Турција се наоѓа на прагот на сериозен отскок.

Во говорот на манифестацијата по повод Проектот за заштита на животната средина на Ергене, длабоко празнење на линијата и се гледа светлоста на тунелот Б на која учествуваше преку видео конференција, претседателот Ердоган рече:

„Решителни сме во остварувањето на сите цели во интестициите, производството, развојот, вработувањето и тоа без да направиме никакви отстапки.

Покрај неповолното влијание на епидемијата на новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) кое започна во март, во април ја покажа сета своја сила, во мај почна да забавува, во првите пет месеци на годинава само во организираните индустриски зони беа отворени 520 фабрики.

Во псоледните два квартали на годинава очекуваме да постигнеме силна стапка на економски раст“ рече Ердоган.Слични вести