Турската Црвена полумесечина во Расул Ајн ја отвори 8-та „Продавница на љубовта“

Дневно околу 150 до 200 лица ќе имаат моожност да ги задоволат своите потреби од облека

1441185
Турската Црвена полумесечина во Расул Ајн ја отвори 8-та „Продавница на љубовта“

Турската хуманитарна организација Црвена полумесечина во Расул Ајн во Сирија ја отвори 8-та „Продавница на љубовта“ која на сиромашните граѓани им разделува бесплатна облека.

Дневно околу 150 до 200 лица ќе имаат моожност да ги задоволат своите потреби од облека.

Турската Црвена полумесечина претходно во градовите Идлиб, Африн, Азез, Баб, Џераблус и Тел Абјад отвои 7 Продавници на љубовта.

Градот Расул Ајн од сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК беше ослободен на на 12 октомври 2019 во рамките на операцијата „Извор на мирот“ на ТВС.Слични вести