Во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ на северот на Ирак загина еден турски војник

Министерството за национална одбрана соопшти дека во вооружена престрелка со терористите во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ (Pençe-Kaplan) во северниот дел на Ирак, стана шехид (загина) еден турски војник

1440403
Во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ на северот на Ирак загина еден турски војник

Во вооружена престрелка со терористите во подрачјето на операцијата „Шепа-Тигар“ (Pençe-Kaplan) којашто се реализира од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) во северниот дел на Ирак, стана шехид (загина) еден турски војник.

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во рамките на операцијата се неутрализирани двајца терористи.Слични вести