Турските командоси го преминаа граничниот премин

Во објавата беше објавена и видео снимка на која можат да се видат подготовките на командосите пред операцијата и како со големо расположение пеат маршеви

1440305
Турските командоси го преминаа граничниот премин

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека во рамките на операцијата „Шепа-Тигар“ турските командоси го преминаа граничниот премин и ќе се приклучат кон операцијата.

Во објавата на Министерството преку профилот  на  твитер беше истакнато следното:

„Тешко е да се биде командос. Нашите херојски командоси со товар од 40 кг на рамото и големата њубов кон татковината и народот, синоќа ги завршија подготовките и ја преминаа границата од каде што ќе се приклучат кон операцијата „Шепа-Тигар.“

Во објавата беше објавена и видео снимка на која можат да се видат подготовките на командосите пред операцијата и како со големо расположение пеат маршеви.Слични вести