Продолжува падот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 312 лице, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 158 828

1439983
Продолжува падот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција

Продолжува падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 22 и вкупно изнесува 4 927 лица.

Во истиот период беа остварени 41 112 тестови од кои 1 248 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1 312 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 158 828.Слични вести