Претседателот Ердоган се состана со претседателот на Гвинеја-Бисао Умару Сисоко Ембало

Претседателот Ердоган денеска во Истанбул се состана со претседателот на Гвинеја-Бисао Умару Сисоко Ембало

1439948
Претседателот Ердоган се состана со претседателот на Гвинеја-Бисао Умару Сисоко Ембало

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган денеска во попладневните часови се состана со претседателот на западноафриканската држава Гвинеја-Бисао Умару Сисоко Ембало. 

Ердоган во пладневните часови од Дворецот Вахдеттин во Истанбул преку видеоконференција најпрвин учествуваше на церемонијата на свечено отворање на браната во градот Карс. 

Потоа претседателот Ердоган се состана со претседателот на Гвинеја Бисао Умару Сисоко Ембало.

На средбата присуствуваше и министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу.

Како што се дознава на средбата беа разгледани со сите нивни димензии односите помеѓу Турција и западноафриканската држава Гвинеја-Бисао, беше разговарано за можностите за развивање на соработката, а воедно беа разменети мислења и во врска со билатералните односи, како и регионални и меѓународни случувања.Слични вести