Чавушоглу разговараше телефонски со својот руски колега Лавров

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својот руски колега Сергеј Лавров

1439944
Чавушоглу разговараше телефонски со својот руски колега Лавров

Министерот за надворешни работи Мевлут оствари телефонски разговор со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

Според добиени информации од дипломатски извори, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри за надворешни работи, Мевлут Чавушоглу и Сергеј Лавров беа разгледани актуелни регионални прашања на чело со Либија, билатералните односи, како и епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) и прашања поставени на туризмот. Слични вести