Турската крајбрежна стража во близина на Ајваџик кај Чанаккале спаси од морето 29 мигранти

29 мигранти качени на гумен чамец кои се обидувале од брегот кај Ајваџик да преминат на грчкиот остров Лезбос (турски Мидилли), во турските територијални води побараа помош од екипите на турската крајбрежна стража

1438586
Турската крајбрежна стража во близина на Ајваџик кај Чанаккале спаси од морето 29 мигранти

Од страна на екипите на турската крајбрежна стража се спасени 29 мигранти качени на гумен чамец кои побарале помош во морето во близина на населеното место Ајваџик кај градот Чанаккале .

29 мигранти качени на гумен чамец кои се обидувале од брегот кај Ајваџик да преминат на грчкиот остров Лезбос (турски Мидилли), во турските територијални води побараа помош од екипите на турската крајбрежна стража.

Екипите ги спасија мигрантите со странско државјанство кои се наоѓаа на гумениот чамец и ги качија на чамецот на крајбрежната стража.

Спасените 29 мигранти меѓи кои имаше и жени и деца припадници на различни нации потоа беа однесени во станицата на крајбрежната стража во месноста Ќучуккују.Слични вести