Планираната денешна посета на Луиџи Ди Мајо на Турција е одложена за 19 јуни, во петок

Министерството за надворешни работи на Турција соопшти дека посетата на италијанскиот министер за надворешни работи и меѓународна соработка Луиџи Ди Мајо која беше испланирана за денеска (17 јуни, среда) е одложена за 19 јуни, во петок

1437830
Планираната денешна посета на Луиџи Ди Мајо на Турција е одложена за 19 јуни, во петок

Соопштено е дека посетата на италијанскиот министер за надворешни работи и меѓународна соработка Луиџи Ди Мајо која беше испланирана за денеска (17 јуни, среда) во краен момент е одложена.

Министерството за надворешни работи на Турција објави писмено соопштение во врска со посетата на  италијанскиот министер за надворешни работи и меѓународна соработка Луиџи Ди Мајо за која беше планирано да се оствари денеска.

Во соопштението на министерството се вели дека посетата на Ди Мајо е одложена за 19 јуни, во петок.

Инаку, претходно беше соопштено дека италијанскиот министер за надворешни работи и меѓународна соработка Луиџи Ди Мајо денеска во Анкара ќе се состане со министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу.

 

 Слични вести