Во Чанаккале спасени 125 бегалци

Бегалците беа спасени од страна на екипите на Командата на турската крајбрежна стража

1436690
Во Чанаккале спасени 125 бегалци

На отвореното море пред крајбрежјето на Ајваџик и Бозџаада кај Чанаккале беа спасени 125 бегалци.

Бегалците кои се обидуваа да преминат на грчкиот остров Мидилли (Лезбос), со два гумени чамца запловија по водите на егејското море.

29 бегалци кај Бабакале, 69 кај Сивриџе кои од страна на војниците на грчката крајбрежна стража беа туркани назад кон турските територијални води, беа утврдени од страна на екипите на Командата на турската крајбрежна стража и примени во чамците.

98 бегалци кои беа извадени од морето и префрлени на копно, беа донесени во караулата на крајбрежната стража.

27 бегалци чиј гумен чамец пред крајбрежјето на Бозџаада исто така беше оштетен, побараа помош од турската крајбрежна стража.

Моторот на гумениот чамец на бегалците беше оштетен и од страна на екипите на крајбрежната стража беа префрлени на копно.Слични вести