Турските и италијанските подморници остварија заедничка воена вежба во Медитеранот

Со заедничките вежби на двете поморски сили кои располагаат со најефикасните подморнички флоти на Медитеранот, беше овозможена меѓусебната соработка

1436989
Турските и италијанските подморници остварија заедничка воена вежба во Медитеранот

Подморниците на турските и италијанските поморски сили остварија заедничка воена вежба во Медитеранот.

Министерството за национална одбрана на Турција соопшти дека подморниците на турските и италијанските поморски сили остварија заедничка воена вежба во Медитеранот.

Во објавата на Министерството преку профилот на твитер беше истакнато:

„Со заедничките вежби на двете поморски сили кои располагаат со најефикасните подморнички флоти на Медитеранот, беше овозможена меѓусебната соработка.“Слични вести