Почина тешко ранетиот турски војник во нападот на терористите на 5 јуни во Идлиб, во Сирија

Еден турски војник кој беше тешко ранет во реализираниот напад од страна на терористите на 5 јуни во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, им подлегна на раните и стана шехит (почина)

1434953
Почина тешко ранетиот турски војник во нападот на терористите на 5 јуни во Идлиб, во Сирија

Еден турски војник кој беше тешко ранет во реализираниот напад од страна на терористите на 5 јуни во подрачјето на Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, им подлегна на раните и стана шехит (почина).

Во објавеното соопштение од одделот за печат и односи со јавноста при Министерството за национална одбрана се истакнува дека турскиот војник кој беше тешко ранет во реализираниот напад на 5 јуни врз оклопно амбулантно возило од страна на терористите во подрачјето на Идлиб, и покрај сите напори на лекарите им подлегна на раните и стана шехид (почина).Слични вести