Честитка од Чавушоглу до новата министерка за надворешни работи на Косово Мелиза Харадинај-Стубла

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ја побара по телефон новонаименуваната министерка за надворешни работи на Косово Мелиза Харадинај-Стубла на која и честита за новата должност

1435137
Честитка од Чавушоглу до новата министерка за надворешни работи на Косово Мелиза Харадинај-Стубла

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и честита на новата министерка за надворешни работи на Косово Мелиза Харадинај-Стубла за новата функција.

Според добиени информации од дипломатски извори, Чавушоглу и Мелиза Харадинај-Стубла остварија телефонски разговор.

Во разговорот, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и честита на Мелиза Харадинај-Стубла за новата функција и ѝ посака успех.Слични вести