Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 14

Во последните 24 часа беа остварени 45 092 тестови од кои 1 459 беа позитивни

1435363
Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 14

Се стабилизира падот на смртните случаи и новоинфектираните од новиот тип на коронавирусот (Ковид-19) во Турција.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се намали на 14 и вкупно изнесува 4 792 лица.

Во истиот период беа остварени 45 092 тестови од кои 1 459 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 985 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои беа отпуштени од болница изнесува 150 087.Слични вести